Slamudslip indeholdende fæces lukker en del af stranden

Slamudslip indeholdende fæces lukker en del af stranden

Et afsnit på 200 m fra Christies Beach er blevet lukket for offentligheden efter et indbrud på et nærliggende renseanlæg, der forårsagede et ‘slam’ -overløb.

 

 

Slammet, der indeholder menneskelig ekskrementer, spildes ud fra Christies Beach spildevandsrensningsanlæg og ind i Christie Creek natten over på søndag.

 

Udslippet antages at være indeholdt i åen, men Christies Beach er blevet lukket for offentligheden 100 m på hver side af creek udløbet som en forholdsregel, og det bør ikke bruges til svømning.

 

billede

 

Et afsnit på 200 m af Christies Beach er lukket for offentligheden Billede: File Source: News Corp Australia

 

SA Vandbesætninger renser udslippet fra åen og arbejder med Miljøbeskyttelsesmyndigheden og SA Health for at sikre, at vandkvaliteten er sikker for svømmere.

 

SA Vandproduktion og -behandling, fungerende seniorchef Dr. Daniel Hoefel sagde, at de arbejdede med politiet for at undersøge indbruddet.

 

”Vi vil samarbejde med politiet for at lette deres efterforskning og vil også se på vores sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at de er egnede til formålet,” sagde han.

 

”Renseanlægget fungerer som normalt til behandling og genanvendelse af spildevand produceret af vores kunder over de sydlige forstæder.”

 

Der er taget vandprøver fra stranden og analyseres, men resultater forventes dog ikke før tirsdag.

 

SA Health’s vigtigste rådgiver for vandkvalitet, dr. David Cunliffe, sagde, at folk skulle undgå at svømme i havet mindst 100 m på hver side af creek, indtil test bekræftede, at det var sikkert for indrejse.

 

 

”Det berørte område er tydeligt markeret med skiltning,” sagde han.

 

”Det ser ikke ud til, at havvandet påvirkes, men det er klogt af os at tage forsigtighedsforhold, bare i tilfælde af.

 

”Hvis folk kommer ind i dette afsnit af havet og udvikler en mave-tarm-sygdom, inklusive diarré og opkastningssygdom, skal de kontakte deres læge.”

 

Det forventes, at sektionen af 200 m vand forbliver lukket for svømmere, indtil testresultater bekræfter, at havvandet ikke er påvirket.

 

En del af Christies Beach måtte lukkes for offentligheden i maj sidste år, da en kloreringssystemfejl på rensningsanlægget førte til, at seks megaliter rent og behandlet, men ikke-desinficeret, vand blev udledt i havet.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *