Blyudvaskende dele, der skal udskiftes

Blyudvaskende dele, der skal udskiftes

DRIKKENDE springvand på Optus Stadium og i den omkringliggende park vil gennemgå arbejder med at fjerne blyudvaskningskomponenter.

 

 

Messingkomponenter vil blive udskiftet med dele af rustfrit stål, efter at Sunday Times afslørede, at nogle af springvandene udvaskede bly i niveauer, der overskrider de australske retningslinjer for drikkevand.

 

McGowan-regeringen frigav en rapport fra konsulenten EcoSafe International om vandkvalitetsspørgsmål på udstillingsstedet.

 

 

billede

 

Drikkevandvandene på Optus Stadium vil gennemgå store værker for at fjerne blyudvaskningskomponenter. Kilde: The Sunday Times

 

RELATEREDE:

 

Konsulenten blev udnævnt til at undersøge spørgsmålet og udarbejde en risikostyringsplan for vandkvalitet.

 

Regeringen nægtede oprindeligt, at der var problemer med springvandene efter The Sunday Times ‘rapporter.

 

EcoSafe International-rapporten bekræfter imidlertid, at bly udvaskes fra komponenter. En række andre forbedringer anbefales også for at sikre, at lånere ikke spiser vand med for meget bly- og bakterieniveau.

 

”Da lånere af Optus Stadium og tilstødende Stadium Park vil repræsentere et komplet tværsnit af samfundet inklusive dem med øget følsomhed over for de skadelige sundhedsmæssige virkninger af blyindtagelse, er det vigtigt, at retikuleringssystemet til drikkevand på stedet administreres til at minimere eksponering, ”hedder det.

 

Rapporten foreslår flere ‘management-kontroller’, inklusive ugentlig skylning og regelmæssig test.

 

 

Sport- og rekreationsminister Mick Murray bekræftede eftermontering af de eksisterende drikkevandskontrakter samt byggeriet, hvis 15 yderligere tankstationer skal imødekomme efterspørgsel i tide til sommeren.

 

Hr. Murray sagde, at værkerne ville hæve stadionets vandkvalitet til niveauer, der overstiger australske standarder.

 

”VenuesWest tager dette ekstra skridt for at bringe springvandene op til den bedst mulige standard,” sagde hr. Murray.

 

I april engagerede The Sunday Times kriminalteknikere ved TSW Analytical til at designe og gennemføre et vandprøvetagningsprogram til otte drikkevandskontrakter i Stadium Park, lige uden for det nye sted.

 

Efter testning dr. John Watling, chefforsker ved TSW Analytical, konkluderede vandet i springvandene havde forhøjet bly, når det ikke skylles tilstrækkeligt.

 

TSW-konklusionerne bekræftede resultater fra to prøveudtagelsesøvelser fra The Sunday Times i februar.

 

I juni afslørede avisen, at regeringen ikke kunne afsløre sine egne vandprøvetagningsresultater, der indikerede, at bly udvaskede inde i drikkevandskilderne.

 

En talsmand for hr. Murray sagde, at afbødningsarbejder på eksisterende springvand skønnes at koste $ 56.000, mens de nye springvand blev anslået til at koste $ 66.000.

 

En af verdens topeksperter på blyforgiftning, New York-baserede professor Philip Landrigan, sagde, at vest-australiere havde all ret til at forvente, at nybyggeri ville være blyfri i denne dag.

 

”Teknologien eksisterer til at producere blyfri VVS,” sagde han.

 

Verdenssundhedsorganisationen og for nylig de amerikanske centre for sygdomskontrol har udtalt, at intet niveau af bly i blod er sikkert for et barn, og at det passende blodledningsniveau for børn er nul. Denne konklusion er baseret på undersøgelser af meget høj kvalitet, der viser, at bly er giftigt for spædbørns hjerneudvikling på selv de laveste niveauer, der kan måles.

 

”Blyeksponering i det tidlige liv (inklusive foster under graviditet via moders eksponering) resulterer i tab af IQ, forkortelse af opmærksomhedsspænd og forstyrrelse af adfærd – effekter, der kan vare livslang.

 

”For nylig fremkommer der data, der viser, at lave doser bly er giftige også for voksnes sundhed og øger risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og kronisk nyresygdom. En større undersøgelse kommer ud i denne uge i Lancet Public Health, der præsenterer disse data. ”

 

Undersøgelsen Lav eksponering og dødelighed på lavt niveau hos amerikanske voksne af professor Bruce Lanphear og kolleger skønner, at omkring 400.000 amerikanske dødsfald om året er knyttet til bly.

 

Professor Landrigan, som blev opfordret af Lancet Public Health til at kommentere, skrev: ‘En særlig slående og uventet konstatering i disse undersøgelser er, at forbindelsen mellem bly og sygdom er forholdsmæssigt større ved lavere eksponeringsniveauer.’

 

EcoSafe-rapporten identificerede andre inventar, der kræver yderligere styring, herunder brusere, øjenvaskestationer og ismaskiner.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *